Suzuki klíma javítás / Suzuki utólagos klíma beépítés​

Partnereinkkel együttműködve vállaljuk, Suzuki Swit, Suzuki Ignis és Suzuki sx4 gépkocsik klímájának javítását, feltöltését, sőt szükség esetén a gyárilag klíma nélküli gépjárművek utólagos klímával történő felszerelését is.

Suzuki gépjárművek utólagos klímával történő felszerelése esetében, lehetőség szerint gyári alkatrészeket használunk, de amennyiben az nem lehetséges, úgy magas minőségű új utángyártott alkatrészekket használunk a Suzuki gépkocsik klímájának javításához.

Mi a légkondicionáló, vagy másnéven klímaberendezés?

 

A wikipideia leírása alapján a légkondicionáló vagy klímaberendezés (néha röviden csak klíma) olyan berendezés, mely a zárt térben mesterséges légállapotot, a környezetnél alacsonyabb vagy magasabb hőmérsékletet képes létrehozni. Régebben jellemzően hűtésre használták, amikor a kültéri hőmérséklet tartósan magas hőfokot ért el. Hideg időjárás esetén újabban már fűtenek is vele. A légkondicionáló nem csak épületekben vagy azok helyiségeiben található meg, hanem megannyi zárt utasterű jármű (autóbuszrepülőgép stb.) felszereltségéhez is gyakorta hozzátartozik.

 

Klíma Hűtőközegek

Az ózonréteget lebontó vegyi anyagok tiltásáról Montreálban született egy Egyezményben még 1987-ben, majd 1989-ben lépett hatályba. Érvényben van az F-Gas regulation of EU (2014 jun. 9), EU/517/2014 életbe lépett 2015 januárban.

Az új jogszabályok Magyarországon a 14/2015 Korm. rendelet, és az 517/2014 CE (Fgáz) rendelet, valamint a

14/2015. (II. 10.) Korm. rendelet a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről

Az F-Gáz rendelet: hidrogénfluoridok kiváltásáról szól:

– HFC-k kiváltása (phase-down) 2015 és 2030 között,

-HFC-k betiltása bizonyos alkalmazásokban,

-forgalmazás (ingyenes) kvóta rendszer alapján.

A hűtőközegeket az új előírások u.n. környezetvédelmi jellemzőkkel írják le:

ODP érték:’Ez az ózonlebontó képességet jelenti ,(alap: F11-nél ODP=1, előírt <1)

GWP érték:’A globális felmelegedési potenciált jelent (CO2-nél GWP=1, előírt <1)

A legtöbb klíma még az R410A hűtőközeggel van feltöltve. Ezt a hűtőközeget 2010 óta használják, az R22-est váltotta fel. Most az R410A helyett az R32 alkalmazható. Az R32 hűtőközeg az R410A úgynevezett globális felmelegedési potenciáljának (Global Warming Potential – GWP) csak a harmadát produkálja. Gyúlékony.

Az új berendezésekben részben természetes hűtőközegeket alkalmaznak, mint

R-744 szén-dioxid CO2 (autóklímák), propán (R-290), propilén (R-1270), R 600a izobután, valamint ipari berendezésekben az ammónia (R-717), ill. hidrofluorolefinek (HFO-k).

 

Az inverteres és on-off klíma

Az inverteres és a hagyományos klímakészülékek közti legalapvetőbb eltérés a fordulatszám-szabályozás. Ennek révén kevesebb és fokozatosabb terhelés mellett nagyobb szintű hűtési és fűtési hatékonyságot érhetünk el. A légkondicionálók leadott névleges teljesítménye nő, ezzel szemben fogyasztásuk erőteljesen csökken. További előnye az inverteres gépeknek, hogy sokkalta csendesebbek, illetve egyenletesebb hőérzetet biztosítanak, így növelve a komfortérzetet. Továbbá jóval hamarabb képesek lehűteni egy azonos méretű teret, mint on-off testvéreik. Az inverteres klímák élettartama hosszabb.

Klíma Karbantartás, tisztítás

Ha csak évente egyszer szeretnénk karbantartatni légkondícionálónkat, akkor a hűtési időszak vége a legjobb időpont erre. A karbantartásnak ki kell terjednie a kültéri egység hőcserélőjének magasnyomású mosós de legalább sűrített levegős tisztítására, a beltéri egység portalanítására, fertőtlenítésére, gombátlanítására, a szűrők tisztítására, valamint a rendszer tömörségi vizsgálatára, és a gáznyomás ellenőrzésére és elektromos kötések átvizsgálása. Egyes berendezésekben a készülék szabályozásába beépített funkció az automatikus tisztítás.

A klímakészülékek szagának fő oka a hőcserélőn és kondenzvíz elvezetésekben kialakuló, megtelepedő penész. Ha a készüléket hűtési üzemben hagyományos módon kapcsoljuk ki, a felület nedves marad, a penészgombák és baktériumok megtelepedhetnek a hőcserélő és kondenzvíz elvezetés nedves felületén. Az automatikus tisztítási funkció kiszárítja a nedves hőcserélő felületet, megakadályozva ezzel a felület elszennyeződését.

Hibafeltárási arányunk 100% !

Nem volt még olyan autó, melynek ne tudtuk volna megállapítani a hibáját!

Ezért számtalan esetben jönnek hozzánk ügyfelek, más szervízek által nem felismert hibák szakszerű és költséghatékony javításának céljából!